Több adat egy tárolórendszeren

Az adattömeg folyamatos, gyors ütemű növekedésére reagálni kell. Ezért az IT-működés költségeinek és komplexitásának csökkentése érdekében sok IT-vezető konszolidálja tárolórendszereit. Ezzel pedig szó szerint robbanásszerűen megnő az egy rendszerben tárolt adatok mennyisége.

A rendszerarchitektúra skálázhatósága

A nagyméretű rendszerekhez komoly beruházásra van szükség, amelynek megtérülése még hosszabb távon is bizonytalan. Kisebb rendszer vásárlása esetén viszont nagyon magas lehet a későbbi bővítés vagy modellváltás költsége. Ezért fontos, hogy az IT-vezető mindent tudjon a rendszeren belüli és a különféle modellek közötti bővítés lehetőségeiről.


A tárkapacitás kihasználtsága

A problémák megelőzése érdekében az IT-vezető általában nagy tárkapacitást foglal le az adatbázisok és az alkalmazások számára. Az ilyen, gyakran még nem teljesen kihasznált kapacitások beszerzése csak olyan rendszerrel küszöbölhető ki, amelyen belül a tárkapacitás rugalmasan és hatékonyan skálázható.


Tárolóüzemeltetés maximális terhelés alatt

A tárolórendszer kapacitása mellett a rendszer teljesítményét is figyelembe kell venni – fontos tudni, hogy milyen gyorsan lehet adatokat írni a tárolórendszerre és hogy az alkalmazások milyen gyorsan tudják olvasni ezeket az adatokat. A tárolórendszernek és integrált szoftverfunkcióinak nagy terhelés alatt is egyenletesen rövid válaszidőt kell biztosítaniuk.


Védelem az adatvesztés vagy adatsérülés ellen

Minél több adatot konszolidálnak egy rendszerre, annál nagyobb az adatvesztés vagy adatsérülés kockázata. Fontos, hogy a tárolórendszer még váratlan rendszerhiba esetén is biztosítsa az adatok sértetlenségét és rendelkezésre állását. Az adatvagyon illetéktelen kezekbe kerülésének megakadályozása is égető feladat. Eltulajdonított adataink fontos információvaé bírnak, mely a vállalat szempontjából hatalmas értéket képvisel. A tárolórendszer kiválasztásakor az adatvédelmi, -biztonsági és -titkosítási funkciókra is oda kell figyelni.


Szeretné kivenni a merevlemezeket szervereiből, vagy csökkenteni a használt tárolórendszerek számát? Ha így van, olyan tárolórendszerre van szüksége, amely kielégíti a különböző operációs rendszereket futtató szerverek vagy szerverfarmok magas szintű igényeit. Az ETERNUS DX alkalmas erre: magas szintű rendelkezésre állást, garantált adatintegritást, titkosítást, kimagasló teljesítményt, sokféle csatlakozót és skálázhatóságot biztosít.


Fontos, hogy kapacitást foglaljon le a jövőre – mégpedig nagy induló beruházás nélkül és maximális beruházásvédelem mellett? Az ETERNUS DX termékcsalád ebben az esetben is megfelelő választás, mert rendkívül jól skálázható és rendszerei gyorsan és gazdaságosan migrálhatók modellről modellre. A piacvezető kapacitásnak és teljesítménynek és a nagyobb rendszermodellekre történő átállás lehetőségének köszönhetően minimálisra mérsékelhető a kezdeti beruházási összeg, és a bővítés sem jár komolyabb kiadásokkal.