Fujitsu PRIMERGY BX Blade szerverek

Manapság a vállalatok egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a saját IT környezetük üzemeltetésére. Ez nem csak a versenyelőny megszerzése miatt lett fontos, hanem azért, mert az IT szolgáltatások és alkalmazások a napi munkafolyamatok kritikus elemeivé váltak. A számítási és tárolási kapacitások iránti kereslet folyamatosan növekszik a szervervirtualizáció és cloud computing területein. A növekvő kereslet miatt, a szerverszobák gyakran sok, különböző hardver platformot szolgálnak ki. Mindez rendkívül bonyolulttá és nehezen kezelhetővé teszi a környezetet, amely növekvő költségekkel jár egyrészt a megnövekedett adminisztrációs és emberi erőforrás igények, másrészt pedig a növekvő helyigény miatt. A rendszerek üzemeltetéséhez szükséges megtáplálás és hűtési energiafelhasználás költségei egy idő után az eredeti beszerzési költségek jelentős hányadát teszik ki. Számos IT szervezetnél, hasonló helyzetben a megoldást a blade szerver környezet jelentheti a virtualizációs és felhő technológiákkal kombinálva. Ezzel tekintélyes előnyökre lehet szert tenni, egyben a szerver erőforrások rugalmasabb felhasználását is biztosíthatjuk.

A Fujitsu PRIMERGY BX Blade Szerverei gyorsabb, egyszerűbb és költségkímélőbb megoldást biztosítanak az IT infrastruktúrák felépítéséhez és futtatásához. A szerver virtualizáció és a személyi felhők által biztosított előnyökön felül a Fujitsu PRIMERGY Blade Szerverei továbbfejlesztett kezelőfelületet, nagyobb rendelkezésre állást és működési hatékonyságot biztosítanak a megosztott infrastruktúrán és a virtuális input/output-on keresztül. Mint minden PRIMERGY szerver, ezek a típusok is a Fujitsu ServerView szoftverrel érkeznek, amellyel ellátható a szerverek, tárolók és hálózati erőforrások egyszerű, központosított felügyelete és kezelése. Ezzel lehetőségünk nyílik a szűkös IT erőforrásainkat újraosztani, hogy az igazán értékteremtő folyamatokra tudjunk koncentrálni.

Két Fujitsu PRIMERGY BX Blade Szerver ház közül is választhatunk, melyek magukban hordozzák a cég szerverek tervezése területén szerzett tapasztalatait és minőségi elvárásait. A Fujitsu PRIMERGY BX900 S2 egy dinamikus szerver infrastruktúra a nagyobb vállalatok számára fejlesztve. Ez a blade szerver számos IT követelményhez alkalmazható, valamint jelentős gazdasági előnye van, ha nagy ütemben bővülő alkalmazásokkal dolgozunk. A PRIMERGY BX900-as 18 szerver és tároló blade-et tud ellátni, egy 10U magas keretben. Emiatt a kategóriáján belül vezető szerepet tölt be a tömörségét illetően. A Fujitsu szabadalmaztatott Cool-Safe hűtési rendszere, a 80Plus Platinum kategóriás tápellátással kombinálva jelentős költségcsökkentést és az energiafelhasználás csökkenését eredményezi.