Felhőszerű infrastruktúrák

Az IT-infrastruktúra erőforrások (szerverek, tárolók, hálózati kapcsolatok) gyors biztosításának igénye miatt rendkívül vonzó alternatíva lett a számítási felhő. A hagyományos infrastruktúra-bevezetés hosszú és bonyolult folyamat, míg az erőforrások felhőből történő kiosztásával az interneten keresztül többé-kevésbé azonnal biztosítható az igényelt konfiguráció. A nagyobb szervezetek közül sokan most építik ki belső felhő-infrastruktúrájukat saját adataik és alkalmazásaik támogatására – ez az ún. privát felhő.

Kiszámítható teljesítményt nyújtó, skálázható architektúrák

A felhőt használó szervezetek elvárják, hogy azonnal rendelkezésükre álljon az igényelt tárolórendszer és megbízható legyen a szolgáltatás. Ehhez olyan tárolóarchitektúrára van szükség, amelynek kapacitása skálázható, teljesítménye nagy, válaszideje pedig kiszámítható. A fejlett automatizációs funkciókkal az SLA-k a kitűzött költséghatárokon belül teljesülnek. A lemezkapacitás kihasználását optimalizáló mechanizmusok segítségével a költségek is kézben tarthatók.


Több, mint tároló

A szolgáltatásként nyújtott tároló a felhőből elérhető számos megoldás egyike. Emellett komoly igény mutatkozik a felhőből nyújtott (számítási és tárkapacitást, SAN és LAN csatlakozást is tartalmazó) komplett konfigurációkra. Mindez nem lehetetlen, ám eredményes megvalósításához átfogó infrastruktúra-felügyeleti rendszerre van szükség.


Szeretne gyorsan és egyszerűen tárkapacitáshoz jutni? A Fujitsu minden kontinensen, hét országban kínál saját globális felhőplatformján szolgáltatásként nyújtott infrastruktúra (Infrastructure as a Service) megoldásokat. Ez a platform ETERNUS DX rendszerekre, PRIMERGY szerverekre, valamint a Fujitsu és technológiai partnerei köztesszoftvereire épül. Azoknak az ügyfeleknek, akik saját felhő-infrastruktúrát akarnak kiépíteni, a Fujitsu teljes választékot kínál bevált gyakorlatát hasznosító megoldásokból.

Az ETERNUS DX „felhőre felkészített” rendszer, amely jól integrálható felhőkörnyezetekbe, kiválóan skálázható, hatékonyan üzemeltethető és a különféle típusú merevlemezek rugalmas alkalmazásával megfizethető áron biztosít optimális sebességet. Adatmásolási, replikációs és adattitkosítási funkciói emellett alkalmassá teszik eltérő SLA-szintek párhuzamos teljesítésére.


Nagy teljesítményű, katasztrófatűrő környezetre van szüksége a kritikus alkalmazásokhoz? Ebben az esetben olyan tárolórendszert kell keresnie, amely nagy munkaterhelés esetén is gyorsan reagál. Az ETERNUS DX teljesítményére és rendelkezésre állására mindenkor számíthat. Használja ki tárolórendszereink átfogó funkcionalitását alkalmazásai folyamatos működésének fenntartására!