Fujitsu PRIMERGY pengeszerver

A Fujitsu PRIMERGY BX pengeszerverek gyorsabb, egyszerűbb és kedvezőbb költségű lehetőséget kínálnak a középvállalatok, fiókirodák vagy akár nagyméretű adatközpontok informatikai infrastruktúrájának kiépítéséhez és üzemeltetéséhez. A PRIMERGY pengeszerverekkel csökkenthető a szerverek és összetevők száma, illetve ezzel egyidejűleg a beruházási költség is. A kevesebb szervert könnyebb, gyorsabb és olcsóbb is üzemeltetni és felügyelni, ezzel csökkenthetők a működési költségek. Emellett virtualizált környezetekben a versenytársak termékeinél nagyobb teljesítményt nyújtanak. Az üzleti agilitás megteremtését segíti az egyszerű, moduláris kialakítás, valamint számos olyan hasznos jellemző is, amelyek révén néhány órára, sőt akár néhány percre csökkenthető a telepítéshez szükséges idő. Több ezer alkalmazás és számos tanúsítvánnyal rendelkező operációs rendszer áll rendelkezésre, a virtuális gépek, tároló- és szerverpengék egyéni kombinációja alakítható ki a belső és külső kapcsolatok – például Ethernet, Fibre Channel, SAS és InfiniBand csatlakozások –. széles skálájának köszönhetően.

A Fujitsu PRIMERGY BX pengeszerverek az összes szükséges infrastrukturális összetevőt tartalmazzák, így a tápegységeket és ventilátorokat, a szervereket, a hálózati kapcsolókat és a felügyeleti összetevőket is. Belső tárolópengék szintén beépíthetők. Ezek a fő különbségek a szokványos rack vagy torony kivitelű szerverekkel szemben. A PRIMERGY BX pengeszerverek használatával anélkül elégíthetők ki a számítási teljesítmény iránti egyre növekvő igények, hogy közben a költségek robbanásszerű növekedésétől vagy bonyolultabbá váló felügyeleti igényektől kellene tartani.

Fujitsu PRIMERGY BX pengeszerver

  • A pengeszerverekhez nem szükséges annyi hely, mint a hagyományos torony vagy rack kivitelű szerverek számára. A Fujitsu PRIMERGY BX pengeszerverek a szabványos 1U méretű rack szervereknél 55%-kal kisebb helyet igényelnek. Egy torony kivitelű szervereket alkalmazó kisebb méretű vállalatnál akár 82%-kal csökkenthető a helyigény a PRIMERGY BX400 padlón álló változatának használatával.
  • A pengeszerverek koncepciója egyszerűbbé teszi a szerverek kábelezését. A rack kivitelű szervereknél minden további egységhez további tápkábelek, hálózati és tárolórendszeri csatlakozások szükségesek. Pengeszervereknél a további egységek a meglévő házba építhetők be, további kábelek nélkül. A kábeleken akár 90%-os megtakarítás érhető el. Ráadásul a szerverpengék fizikai behelyezése és eltávolítása is sokkal könnyebb a rack kivitelű szerverekéhez képest, hiszen csupán a meglévő szabad aljzatokhoz kell őket csatlakoztatni, és ilyen módon könnyedén cserélhetők is.
  • A Fujitsu PRIMERGY BX pengeszerverek moduláris bővítési lehetőségeket kínálnak, így az új technológiák a meglévő környezetekbe integrálhatók. Így hosszú ideig megőrizhető a beruházások értéke, és egyszerűen megvalósíthatók a migrációs eljárások, az átállás a régiről az új technológiára
  • A PRIMERGY BX900 pengeszerver a 10U magasságú rack helyen összesen 18 aljzatával a legnagyobb kereskedelemben kapható pengesűrűséget valósítja meg. Hasonló termékekkel összevetve több mint 10%-kal nagyobb bővíthetőséget és teljesítményt kínál a ház szintjén.

A szerverek összevonásához egy másik lehetőséget kínál a szervervirtualizáció. Ebben az esetben az összevonás azt jelenti, hogy egy hardverplatformon több virtuális szerver működik. A Fujitsu PRIMERGY BX pengeszerverei tökéletes kiegészítői az x86 alapú szervervirtualizációnak, valamint további előnyöket is kínálnak – ilyen például a továbbfejlesztett felügyelet, a nagyobb rendelkezésre állás és üzemeltetési hatékonyság. Mindez a megosztott infrastruktúrának és a virtualizált I/O-funkcióknak köszönhető.

  • A szerverek virtualizációja csökkenti a kábelezésigényt, mivel kevesebb fizikai szerver és csatlakozás szükséges. A PRIMERGY BX pengeszerverekkel még jobb a helyzet, hiszen a szerverpengék a házba beépített infrastruktúrát együttesen használják.
  • A rack kivitelű szerverekhez képest jobb a megbízhatóság, mivel a PRIMERGY pengeszerverek teljesen redundáns kiépítésűek. A belső kábelezés is kevésbé hajlamos a meghibásodásra és a manuálisan jelentkező problémákra. A PRIMERGY BX pengeszerverek egyszerű felügyeletet tesznek lehetővé, így csökkennek az adminisztrációs költségek: az erőforrások összevonása és központosítása egyszerűbbé teszi a szerverek biztosítását, illetve felügyeletét és kezelését is.
  • A Fujitsu pengeszerverei további felügyeleti optimalizálást is lehetővé tesznek, különösen a virtualizációs koncepciók szempontjából.
  • Az I/O-virtualizáció, ahol a szerverpengék azonosítása teljesen a hálózaton van leképezve, és már nem maga a szerver tárolja, így új és könnyebben alkalmazható telepítési és cserefolyamatok alakíthatók ki.

A Fujitsu PRIMERGY BX400 pengeszerverei a VMware használatával megvalósított virtualizációhoz tökéletesen illenek, nagyon jól működő környezetet jelentenek az ilyen rendszerek számára. A bővítéseket és a frissítéseket üzem közben el lehet végezni – gyakorlatilag megszűntek az állásidők.
Jean-Pierre Gouwy, az AZ Groeninge kórház IKT-vezetője


Fujitsu PRIMERGY BX400

A Fujitsu PRIMERGY BX400 S1 sokoldalú, teljes funkcionalitást nyújtó pengeszerver, amely minden porcikájában úgy van kialakítva, hogy felhasználóbarát és sokoldalú legyen, így segítse a nagyszabású számítási és adattárolási igények teljesítését. A rendszer egyetlen kisméretű házban akár nyolc szerver- vagy tárolópenge tökéletes együttesét nyújtja, hátterét pedig teljes körű megoldások és szolgáltatások kínálata adja. A legkorszerűbb technológiához – például a tökéletesen integrált virtuális adattárolót – jelentős I/O-rugalmasságot és sávszélességet párosít. A PRIMERGY BX400 moduláris kialakítása révén kedvezőbb költségű más pengeszervereknél, ugyanakkor kompakt méretével csak kis helyet igényel az irodában. A PRIMERGY BX400 a jelentős mértékben különböző igények kielégíthetősége érdekében kétféle verzióban kapható.
A rack típusú verzió egyszerűen beépíthető a szabványos 19 hüvelykes rekeszekbe. A padlón álló változat alig 45 dB-es alacsony zajszintjével akár egy asztal alatt vagy előtérben is elhelyezhető, és nem zavarja munka közben az alkalmazottakat. A PRIMERGY BX400 egyike a piacon kapható leghalkabb pengszervereknek.

Fujitsu PRIMERGY BX900

A PRIMERGY BX900 „dinamikus kocka” egyetlen pengeházban elhelyezkedő teljes dinamikus szerverinfrastruktúra. A pengeszerver a különféle IT-igényeknek megfelelően dinamikusan módosítható, így csökkenthetők a költségek, és rugalmasabbá válik az informatika. A PRIMERGY BX900 egy 10U magasságú házban 18 szerverpenge elhelyezésére alkalmas. Sűrűség szempontjából a kategóriájában vezető, és kompakt kialakítás mellett számos alkalmazásszolgáltatást képes nyújtani. A Fujitsu innovatív és bejegyzett Cool-safe™ hűtési koncepciója, a 94%-os hatékonyságú, 80Plus Platinum tanúsítással rendelkező tápegységek és a beépített ServerView Power Management szoftver együttese garantálja a valóban dinamikus energiaellátást és hűtést, ezzel segítve a megtakarításokat. A vállalkozás növekedésével megőrizhető a ráfordított beruházási költségek értéke, hiszen közös felügyeleti és I/O-adminisztrációs tartományban akár négy BX900 főegység üzemeltethető.