A szervervirtualizáció erősen befolyásolja az adattárolást

A virtuális szerverek voltaképpen tárolórendszeren elhelyezkedő fájlok plusz a rendszeradatok, vagyis a virtuális lemezképek (VHD-k) tárolása is adatok formájában történik. Ezért az adattárolás rendkívül lényeges a virtuális szerverek hatékony és megbízható üzemeltetése szempontjából.

Teljesítmény

Elegendő bővítési lehetőséget kell biztosítani ahhoz, hogy a rendszer lépést tudjon tartani a növekvő adatigény és a szervervirtualizáció terjedésével.


Még fontosabb a magas rendelkezésre állási szint, de új lehetőségek is megnyílnak

A tárolórendszer rendelkezésre állása közvetlenül befolyásolja a szerverkörnyezet rendelkezésre állását. Mivel a virtuális szerverkép adatokból áll, a tárolórendszer funkciói (pl. snapshot-készítés és replikáció) hozzájárulnak az egyszerűbb és hatékonyabb rendelkezésre állási és katasztrófa-elhárítási koncepciók megvalósításához.


Integrált szerver- és tárolófelügyelet

A szervervirtualizáció elmossa a határokat a szerver- és a tárolófelügyelet között. Szorosabb integrációra van szükség, ami azt jelenti, hogy a tárolófelügyeletet is be kell illeszteni a szervervirtualizáció menedzselésének folyamatába. A fizikai szervereknél és tárolóeszközöknél is egységes felügyeletet kell alkalmazni.


Szerverkörnyezete konszolidálását tervezi, hogy a virtualizáció segítségével rugalmasabban tudja hasznosítani a szervererő-forrásokat? Ha így van, tudunk ajánlani egy olyan tárolórendszert, amely biztosítja a fenti cél eléréséhez szükséges teljesítményt és kapacitást. Az ETERNUS DX képes támogatni az ilyen projekteket és jól integrálható a virtualizáció menedzselésére használt eszközökkel. Támogatja például a VAAI (vStorage APIs for Array integration) plug-int, és így a VMware vSphere át tudja adni a tárolóüzemeltetés feladatát az ETERNUS DX-nek. Ez nagy mértékben fokozza a VMware környezetek teljesítményét. Az ETERNUS DX további előnyei közé tartozik a kimagasló teljesítmény, a magas szintű rendelkezésre állás, az adatintegritás és a többdimenziós skálázhatóság.